Eieren zoeken

in het bos bij de Stroom Esch 2017

Zaterdagmorgen 8 april was het weer zo ver… tijd voor onze jaarlijkse paasactiviteit: eieren zoeken. In het bos van de fam. ten Dam aan de Weerselosestraat; vlakbij de Deurningerbeek.
De muziek klonk al vrolijk en de paashaas was weer extra vroeg opgestaan om 350 eieren in het bos te verstoppen.

Er zijn meer dan 60 kinderen gekomen met hun vader / moeder en/of opa / oma en samen met de paashaas gingen ze het bos in.
De kinderen werden in 2 groepen verdeeld: 0-4 jaar en 5-7 jaar. En voor elke groep was er een deel van het bos tot hun beschikking.

Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen

De korte wandeling naar het bos langs de Deurningerbeek was prachtig met die mooie bloesem van de Sleedoorn aan de bosrand. (Zie de foto’s van Marjo Kouprie).
 
 
De kinderen gingen enthousiast op zoek naar de verstopte eieren en natuurlijk hoopte iedereen het ei met de stickers erop te vinden… want dit speciale ei vinden betekent dat je een prijsje hebt gewonnen.
  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen
 
 
Afbeelding invoegen

 
Afbeelding invoegen

 
Tijn Liedenbaum (2 jaar) was de gelukkige winnaar en hij kreeg van de paashaas een cadeautje.
Bij de oudste kinderen heeft Elin Nijland (5 jaar) het ei met de stickers erop gevonden en ook zij kreeg een aardigheidje.
De paashaas hielp bij het uitpakken.

Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen

Na het zoeken kregen alle kinderen van de paashaas nog iets lekkers en hebben we de (chocolade)eieren zo eerlijk mogelijk met elkaar verdeeld.
De kinderen, de paashaas, de vrijwilligers en de (groot)ouders waren erg enthousiast en vol lof over het mooie bos. Het was echt zoeken… dat was spannend en leuk!

We hebben samen een leuk uurtje gehad en bedanken bij deze nogmaals alle vrijwilligers die hebben geholpen.
Voor volgend jaar zoeken we nog een vrijwilliger die vooraf wil helpen met de organisatie. Voor de dag zelf hebben zich vandaag voldoende ouders aangemeld zodat we nu al met zekerheid kunnen zeggen dat we volgend jaar weer samen eieren gaan zoeken.

Justine Niemeyer.


 
Afbeelding invoegen

19 maart 2016  "Eieren zoeken in het bos"
 
 
Net als vorig jaar gingen we weer met z’n allen naar het bos aan de Weerselosestraat om de eieren te zoeken die o.a. de paashaas voor de kinderen had verstopt. De opkomst was weer goed en mede door de vrolijke kinderen en de muziek was het een gezellige happening.

Dit keer waren de eieren zo goed verstopt door de paashaas dat het moeilijk was om ze allemaal te vinden. Het speciale ei met de sticker aan de kant van de kleinsten was even zoek……….maar is op het laatst toch gevonden.
 
De trotse vinders van de speciale eieren waren Teun Broshuis (0-4 jaar) en Nick Meulenkamp ( 5-7 jaar)

De sportieve cadeautjes (voetbal en tennisrackets ) werden door de paashaas aan Nick en Teun uitgedeeld. De paashaas bleef aan het uitdelen want hij had voor iedereen nog een lekkere traktatie.

De nieuwe vrijwilligers waren ook erg enthousiast over de paasactiviteit.
Zij kregen net als alle andere betrokkenen rond deze paasactiviteit ook iets lekkers van de paashaas.

Alle 50 kinderen gingen met hun ouders weer huiswaarts en ondanks de frisse wind was het een geslaagde ochtend.

Pascalle Mittendorf

Afbeelding invoegen