Jaarlijkse Lampionoptocht

Lampionoptocht 2019 
9 november om 17 uur startten de werkgroep en een aantal extra vrijwilligers met de opbouw voor de jaarlijkse lampionnenoptocht voor de kinderen in onze wijk.
Zo’n evenement kan alleen maar doorgaan als er voldoende vrijwilligers zijn. Dus als je ook eens wil helpen met voorbereiden of tijdens een evenement, leuk! Meld je aan.

Vanaf 18 uur kwamen de eersten op het plein. Het was nog rustig, maar uiteindelijk werd het plein steeds voller met kinderen en hun ouders. Dit jaar startten we vanaf het schoolplein van basisschool ‘het Prisma’, waar we gebruik mochten maken van het plein, de stroom, etc.
Waarvoor nogmaals onze hartelijke dank.
 
 

 
Mooie en kleurrijke lampionnen. En had je nog niets? Dan kon je bij de kraam nog kiezen uit diverse vrolijke lampionnen.
Na het welkomstwoord vanuit de werkgroep op pad met de stoet. Voorop het dweilorkest ‘het 4-us’ uit Hengelo met gezellige muziek, gevolgd door een slinger van kinderen met gekleurde lampionnen en hun ouders/begeleiders. De verkeersbegeleiders zorgden er voor dat de optocht veilig de route volgde.

Dit jaar ging de route door Dorsvloer, Haver, Koolzaad, Rogge, Erve Jenneboer, Hoefblad, Stroom Eschlaan oversteken, Boekweit en via de Dorsvloer weer terug naar het plein.
Helaas waren er niet veel huizen en/of tuinen verlicht langs de route.
Toch sprongen er een paar adressen uit. Na afloop kregen we van een aantal kinderen door welke zij het mooist verlicht vonden. Het spande erom, maar uiteindelijk is de keuze gemaakt.

De wisselbeker en de eervolle vermelding ging naar Boekweit 40 met o.a. mooie verlichting op de oprit met uitgesneden pompoenen. De familie Lesscher doet het goed, want zij zijn al een keer uitgeroepen tot winnaar. De wisselbeker is, na afloop van de optocht, namens de werkgroep uitgereikt door Ilse Breuker.
Een goede 2e was de Stroom Eschlaan 9, met de knipperende verlichting. Wie weet een volgende keer de winnaar?
Wil jij kans maken op de wisselbeker en de eervolle vermelding? Hou dan volgend jaar de route / informatie in de gaten en zorg voor een verlichte tuin/huis.

Na de optocht was er voor de kinderen een glaasje ranja en een zakje chips. Voor de ouders een kopje koffie / thee en een plakje cake. Al deze lekkernijen wederom gesponsord door PLUS Wallerbosch, waar wij heel blij mee zijn.

       
Meer foto’s, gemaakt door Raymond Hofsté, zijn te vinden op de website van Borne Boeit.

De werkgroep kijkt terug op een geslaagd evenement en hoopt het volgend jaar weer te kunnen organiseren. Als laatste nog een extra dank aan de extra vrijwilligers voor hun hulp.

Werkgroep Lampionoptocht wijkvereniging Stroom Esch
Astrid en Gea

 Lampionoptocht 2018
Een welkomstwoord en een uitleg hoe het gaat verlopen en daar vertrok de stoet.
Voorop het dweilorkest ‘het 4-us’ uit Hengelo met gezellige muziek.
En daarna onder begeleiding van de verkeersbegeleiders de kinderen met hun lampionnen.
Deze keer slingerde de optocht doorhet Kamgras, Helmgras, Blauwgras, Paardbloem, Boterbloem, Pinksterbloem, Struisgras, Vedergras en Raaigras.
 
Langs de route waren enkele tuinen en huizen verlicht.
Een deel van de Pinksterbloem had toch wel de mooiste straat. Maar de tuinen van 2 adressen sprongen er toch wel uit.
Na de optocht is dan ook door Ilse Breuker namens de werkgroep de beker uitgereikt aan de bewoners van Pinksterbloem 39 en 41.
Wilt u ook kans maken op de wisselbeker en de eervolle vermelding? Hou dan volgend jaar de route / informatie in de gaten en zorg ook voor een verlichte aankleding. 
De werkgroep kijkt terug op een geslaagd evenement en hoopt volgend jaar weer op zo’n mooie opkomst te kunnen rekenen.

Na terugkomst op het schoolplein was er voor de kinderen weer een heerlijk glaasje ranja en een zakje chips of popcorn. Ook aan de ouders en opa’s en oma’s was weer gedacht, zij konden genieten van een kopje koffie / thee en een plakje cake. Al deze lekkernijen waren ook dit jaar weer gesponsord door PLUS Wallerbosch, waar wij heel blij mee zijn.

Meer foto's van Raymond Hofsté, staan in het Fotoalbum lampionoptocht 2018
Ook deze keer hebben wij als vrijwilligers deze activiteit met plezier georganiseerd. Een extra dank aan de extra helpers die deze keer geholpen hebben. Wilt u ook eens helpen met de voorbereiding van of tijdens een activiteit? Meldt u dan aan als vrijwilliger via contact van de Wijkvereniging!

De werkgroep kijkt terug op een geslaagd evenement en hoopt volgend jaar weer op zo’n mooie opkomst te kunnen rekenen.

Werkgroep Lampionoptocht wijk Stroom Esch,  Astrid, Dorine, Gea


Lampionoptocht 2017
Afbeelding invoegen

Ondanks het mindere weer, hadden we toch weer een grote en gezellige opkomst.
Op 4 november 2017 organiseerden we weer de jaarlijkse lampionoptocht door onze wijk.
Zeker zo’n 115 kinderen en hun ouders, opa’s, oma’s, etc liepen met de optocht van gekleurde lampionnen mee. 
 
Deze keer was het verzamelpunt de basisschool Het Prisma, waar we gebruik mochten maken van het plein, de stroom, water en toiletten, waarvoor nogmaals onze hartelijke dank!

  Afbeelding invoegen
Vanaf 18:00 uur kwamen de eerste kinderen aanlopen. Wie nog geen lampion had, kon een leuke dierfiguur lampion bij de kraam van de wijkvereniging kopen. Al snel kwamen steeds meer kinderen (en volwassenen) het schoolplein op.
 
Gelukkig werd de regen steeds minder en konden we, na het welkomstwoord, starten met de lichtjes optocht.
Voorop van de stoet met gekleurde lichtjes, liet de band KWW (Kiek’n Wat 't Wordt van drumfanfaredelden.nl) uit Delden gezellige muziek horen..
De optocht slingerde vanaf het schoolplein, via het Kamgras, Herderstasje, Zevenblad, Hoefblad en Erve Jenneboer, via het Hoefblad, Boekweit en Dorsvloer weer terug naar het Prisma.
Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
Langs de route waren enkele tuinen en huizen verlicht met lichtslangen, kerstverlichting, etc. Er waren zelfs knalerwtjes op de straat gestrooid.
De keuze van de jury voor de mooist verlichte tuin viel deze keer op Boekweit 40, de familie Lesscher.
Na de optocht is de wisselbeker aan hen uitgereikt. Ze waren blij verrast.
Beide foto's hiernaast zijn gemaakt door Raymond Hofsté.

Wilt u ook kans maken op de wisselbeker en de eervolle vermelding? Hou dan volgend jaar de route / informatie in de gaten.

Afbeelding invoegen
Na afloop van de optocht was er voor de kinderen een glaasje ranja en een zakje chips.
Voor de ouders en opa’s/oma’s was er een kopje koffie / thee met een plakje cake.
Iedereen genoot nog even op het schoolplein van deze lekkernijen, gesponsord door PLUS Wallerbosch.
En KWW liet ook nog een gezellig deuntje horen.
  Afbeelding invoegen
 
In het fotoalbum zijn meer foto's te vinden. Bij Borne Boeit vindt u andere foto's van Raymond Hofsté
 
Zonder alle vrijwilligers kan de wijkvereniging ook deze activiteit niet organiseren. Daarom ook nog een extra dank naar de personen (Raymond en Hilde) die op deze avond een extra handje geholpen hebben!
Lijkt het u leuk om ook een keer te helpen bij een activiteit, bij de voorbereiding of op de activiteit zelf? Meldt u dan aan als vrijwilliger via de website van de Wijkvereniging!

De werkgroep kijkt terug op een geslaagd evenement en hoopt volgend jaar weer op zo’n mooie opkomst te kunnen rekenen.

Werkgroep Lampionoptocht wijk Stroom Esch
Astrid, Dorine, Gea


Afbeelding invoegen  
Mooist verlichte tuin in 2016
was bij
de familie Bos
.
 
Voor meer foto's zie:
Fotoalbum Lampionoptocht
  Afbeelding invoegen
 
Lampionoptocht wijk Stroom Esch 2016
 
Wat hadden we een geluk met het weer afgelopen zaterdag 5 November. Het was weer tijd voor de jaarlijkse lampionoptocht door onze wijk.
En deze keer liepen wel ruim 100 kinderen en hun ouders, opa’s, oma’s of andere familieleden met de optocht van gekleurde lampionnen mee.

Dit jaar startten we vanaf de basisschool ’t Iemnschelf’, waar we gebruik mochten maken van het plein, de stroom, water en toiletten, waarvoor nogmaals onze hartelijke dank!

Vanaf 18:00 kwamen de eerste kinderen met ouders op het schoolplein om een lampion te kopen bij de kraam van de wijkvereniging, waar keuze was uit diverse soorten dieren lampionnen.
Al snel liep het schoolplein vol met de kinderen (en de volwassenen) met onder andere schitterende zelfgemaakte lampionnen. Daarnaast werden er voor wat extra verlichting ook nog door de organisatie ‘glow in the dark’ armbandjes aan de aanwezige kinderen uitgedeeld.

Tijdens het welkomstwoord waren een paar regendruppels te voelen, dus maar snel starten met de lichtjes optocht. Gelukkig bleef het bij deze paar spetters en kon iedereen de uitgezette route lopen.
Onder begeleiding van de verkeersbegeleiders liep de stoet met gekleurde lichtjes vanaf het schoolplein, langs de Weerselosestraat, Baardgras, Doddegras, Vedergras, Raaigras, Zwenkgras en via het Kamgras weer terug naar het schoolplein.
Ook dit jaar zorgde blaasorkest ‘Het 4-us’ onderweg weer voor de gezellige klanken.

Langs de route waren diverse tuintjes verlicht met kaarsen, lichtslangen, kerstverlichting, etc. Uit de verlichte tuinen is ook deze keer een mooiste gekozen die de wisselbeker en de eervolle vermelding heeft gewonnen! De onafhankelijke jury heeft gekozen voor de vele kaarsjes en lampionnen die Harrie en Inge Bos aan Zwenkgras 38 hadden aangestoken.
Aan het einde van de activiteit is de wisselbeker aan hen uitgereikt. Ze waren blij verrast en heel enthousiast en zullen het komende jaar goed zorgen voor de wisselbeker.
Wilt u ook kans maken op de wisselbeker en de eervolle vermelding? Hou volgend jaar de route in de gaten.

Gelukkig was ook dit jaar PLUS Wallerbosch bereid om een en ander te sponsoren. Hierdoor kregen de kinderen een beker ranja en een zakje chips. En de ouders en opa’s/oma’s konden genieten van een warm kopje koffie of thee met een plak cake.
Het bleef daarom nog even gezellig op het schoolplein.

Ook deze activiteit wordt door vrijwilligers vanuit de wijk georganiseerd, zowel vooraf als de extra hulp op de avond zelf.
Lijkt het u leuk om ook een keer te helpen bij een activiteit, bij de voorbereiding of op de activiteit zelf? Meldt u dan aan als vrijwilliger via de website van de Wijkvereniging!

Werkgroep Lampionoptocht wijk Stroom Esch
 


Afbeelding invoegen
 
Zaterdag 7 november 2015 was het weer zover!
 
De jaarlijkse lampionoptocht door onze wijk.
Met een gekleurde lichtslinger van meer dan 100 kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s kunnen we weer spreken van een geslaagde avond.
 
Dit jaar mochten we bij de basisschool ‘de Regenboog’ gebruik maken van:
het plein, de stroom, water
en toiletten.
 
Waarvoor nogmaals onze hartelijke dank!
 
 
  Afbeelding invoegen
Rond 18:00 uur verzamelden de eerste kinderen en hun familie zich op het schoolplein.
 
Al snel was het een gezellige boel. Bij de kraam van de wijkvereniging werden ook nog lampionnen gekocht.
 
Maar er waren ook schitterende zelfgemaakte lampionnen.
Op school en thuis hadden de kinderen heel goed geknutseld!

Tijdens het welkomstwoord en de uitleg hoe de avond zou verlopen, werden er door de werkgroep ‘glow in de dark’ armbandjes uitgedeeld, zodat we tijdens de optocht nog meer gezellige verlichting hadden en de kinderen ook herkenbaar waren.
 
 
  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
 
Ook dit jaar vertrok de optocht onder begeleiding van de verkeersregelaars en het blaasorkest ‘Het 4-US’ voor de route door de wijk.
 
Deze keer via de Dorsvloer, langs het fietspad bij de vijver. 
Daarna door de straten Tarwe, Vlas, Rogge, Koolzaad, Boekweit, Gerst en via de Dorsmolen en Dorsvloer weer naar het schoolplein.
 
Gelukkig regende het maar een klein beetje en kon de hele route gelopen worden.

Afbeelding invoegen
 
 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Onderweg waren diverse tuintjes verlicht met kaarsen, lichtslangen, kerstverlichting en nog veel meer.
Helaas minder verlichte tuinen dan vorig jaar, maar toch is er een mooiste tuin uitgekozen die de wisselbeker en eervolle vermelding heeft gewonnen!
 
Deze keer was de familie Geerdink aan Vlas 15 de gelukkige winnaar.
Na de optocht is de wisselbeker aan hun overhandigd.
 
Wilt u ook kans maken op de wisselbeker en de eervolle vermelding?
Hou de route volgend jaar in de gaten.
  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
Na afloop van de route bleef het nog even gezellig op het schoolplein, want de kinderen kregen als traktatie een zakje chips en wat ranja.
Voor de ouders was er een kopje koffie of thee met een plakje cake om even op te warmen. Dit alles was gesponsord door de PLUS Wallerbosch.

Voor meer foto’s van de lampionnen, de optocht en de deelnemers, zie: Foto's
 
Afbeelding invoegen

Deze activiteit wordt door vrijwilligers georganiseerd.
Lijkt het u leuk om ook een keer te helpen bij deze activiteit of een andere?
Meldt u dan aan als vrijwilliger via  Contact
 
Zonder vrijwilligers zijn de evenementen van de wijkvereniging Stroom Esch niet mogelijk!

Werkgroep Lampionoptocht
 

 
Lampionoptocht 2014
 
 
Heerlijk weer, gezellige lichtjes onderweg, toeschouwers en veel kinderen met kleurrijke lampionnen.
Zaterdag 8 november was er weer een geslaagde en gezellige lampionoptocht in onze wijk: een opkomst van wel 125 kinderen.
Dit jaar verzamelden we op het schoolplein van de basisschool ‘de Hooiberg’ waar wij de stroom voor de lichtjes en geluid mochten gebruiken. Hiervoor nogmaals onze hartelijke dank!

Door de speakers klonken kinderliedjes om alvast voor de sfeer te zorgen.
En vanaf 18:00 uur kwamen de kinderen met ouders/opa’s/oma’s/enz naar het schoolplein.
Velen kochten bij de kraam van de wijkvereniging een mooie lampion, compleet met stokje en batterijen.
Voor ieder kind waren er ook nog ‘glow in the dark’ armbandjes, zodat we bij de optocht nog meer verlichting hadden. 
  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
 
Onder begeleiding van de verkeersregelaars en de muzikale klanken van het blaasorkest ‘Het 4-US’ ging de route dit jaar door een stukje van Boekweit, de Stroom Eschlaan over en slingerde daarna door Zevenblad, Hoefblad en Erve Jenneboer.
Om vervolgens weer onder begeleiding van de verkeersregelaars de Stroom Eschlaan over te steken richting de school.
Onderweg waren vele tuintjes verlicht met kaarsen, windlichten, lichtslangen, kerstverlichting en nog veel meer. Het gaf een hele leuke sfeer om door de straten te lopen. Er stonden ook veel mensen langs de route, wat het allemaal heel gezellig maakt om de route te lopen.

Ook dit jaar was de wisselbeker (en natuurlijk de eervolle vermelding) te winnen voor de mooist verlichte tuin/huis, dus tijdens de optocht moest de organisatie ook nog goed opletten wat er het mooiste was.

De keuze was moeilijk, maar uiteindelijk is die gevallen op de tuin van de familie Wessels aan de Erve Jenneboer 21. Een hele lange heg vol met gekleurde en knipperende kerstverlichting. Heel kleurrijk en gezellig om te zien.
Dezelfde avond is de wisselbeker overhandigd aan de moeder en jongste dochter, die voor de versiering gezorgd hebben en de hele familie vond het winnen fantastisch!
  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
  Terwijl ‘het 4-US’ na terugkomst op het schoolplein nog wat gezellige deuntjes speelde, konden de kinderen als traktatie een zakje chips ophalen. De opkomst was zo overweldigend dat de chips helemaal op waren.

Wij willen alle bewoners aan de route bedanken voor het plaatsen van de lampjes. We hopen dat volgend jaar nog meer mensen hieraan willenmeewerken.
Namens de werkgroep Lampionoptocht, 
Gea van Vegchel
Voor meer foto's, zie: Fotoalbum "Lampionoptocht 2014".