Laatste nieuws

Nieuwe route oud papier Stroom Esch vanaf maart 2020
 
Borne 14 februari 2020  |  In Borne wordt oud papier vrijwillig ingezameld door de muziekverenigingen en in de meeste wijken is dit maandelijks. Voor de wijk Stroom Esch is dit de laatste dinsdagavond van de maand.  In de volgende straten wordt vanaf maart 2020 het oud papier opgehaald: 
 
Stroom-Eschlaan
Weerselosestraat
Zevenblad
Wanne
Dorsmolen
Blauwgras
Mocht het oud papier niet in uw straat worden opgehaald, dan kunt u het oude papier vanaf 17.00 uur neerzetten aan één van bovengenoemde nabij gelegen straten. Dit papier wordt dan 's avonds ook meegenomen. Zo wordt dus vanaf heden in de gehele wijk het oude papier weer opgehaald.

Hoe kunt uw het beste oud papier aanbieden?

Het papier en karton wordt meegenomen als het goed is verpakt in een doos of als het samengebonden is. Het pakket mag niet groter zijn dan een verhuisdoos en het gewicht mag maximaal 20 kilo zijn. Het moet namelijk wel te tillen zijn door de vrijwilligers. Los papier/kleine dozen/pizzadozen of papier in een (kunststof) krat worden niet meegenomen.  Grotere dozen/karton, zoals TV-dozen, dozen van zelfbouwmeubels, etc. worden niet meegenomen indien het niet verkleind is tot een pakketje van maximaal 40 bij 60 cm.

Wegbrengen oud papier

Ook is het mogelijk om het oud papier zelf weg te brengen naar de containers van de muziekverenigingen aan de Burenweg 5 (Stedelijk Orkest) en de Weideweg 1 (Bornse Harmonie) in Borne. De terreinen zijn de gehele dag geopend. In verband met ongewenste dumpingen van afval in het verleden zijn bewakingscamera's geplaatst. Bij het storten van ander materiaal wordt aangifte gedaan bij de politie

Indien u verder nog vragen of opmerkingen heeft, dan kunt u zich wenden tot de supportersvereniging van de Bornse Harmonie via e-mailadres oudpapier@bornseharmonie.nl
   

Barrique ontkurkt… nieuwe locatie

Dinsdagmiddag 21 januari opende slijterij De Barrique officieel haar deuren aan De Dorsmolen. Het was de kroon op het werk van eigenaar Thom Hilderink en zijn mensen waarin hij de voormalige supermarkt in de Stroom Esch een fonkelnieuw aanzien wilde geven. In april vorig jaar vertelde hij nog dat het een soort van belevingscentrum zou moeten worden. Ruim een half jaar deden ze er over. Maar het resultaat is er dan ook naar. Er ontstond een slijterij die er zijn mag, zowel voor als achter de schermen.
 
Eindelijk is het wandelpaneel geplaatst waarop de pijltjesroutes te vinden zijn


In november 2018 is de (linker) tekst voor het paneel aangeleverd met foto's van de Stroom Esch en bijna een jaar later (half september 2019) is het dan zo ver: het paneel met de routes is geplaatst. Als foto heeft men een kale boom in een winterlandschap geplaatst en als titel bij de tekst toegevoegd: "Rondom de Stroom Esch laat niemand zich opjagen". 
Dat geldt dus vooral voor de organisatie van het wandelnetwerk Twente.
 
Vanaf het routebord wijzen de pijltjes naar de rotonde.Daarvandaan splitsen de routes zich, die je kunt volgen langs de rode, blauwe of paarse pijlen.
 
Tip: Koop een routekaart bij de VVV, want de pijltjes zijn soms verdwenen.
 
 
 


juli 2019
Geschenk voor het Groene schoolplein
 
Groep 8 van het Prisma heeft de leerlingen en het team een Wegwijzer aangeboden. Het is het afscheidscadeau van groep 8, vlak voordat zij naar de middelbare school uitvliegen. Groep 8 draagt met dit cadeau bij aan het groene schoolplein dat steeds meer zichtbaar en mooier wordt.
De WegWijzer heeft verschillende kernkwaliteiten op de bordjes staan, die door de kinderen zijn aangedragen.
Voorbeelden van kernkwaliteiten zijn: sportief, humor, betrouwbaar en zorgzaam.
Het Prisma werkt met kernkwaliteiten, zodat kinderen op een positieve manier hun eigen talenten leren ontdekken.
Annemiek van Oosten, schoolleider Prisma


 
 

8 mei 15 - 19 uur   
Voorjaarsmarkt met diverse activiteiten bij basisschool het Prisma, Fioringras 2.
 
Hiermee werd geld opgehaald voor goede doelen.
Dit jaar voor:
Bij de voorjaarsmarkt was ook een open dag met heel veel activiteiten, zoals:
je laten schminken, een glittertattoo laten zetten, grabbelen, blikgooien en eendjes vangen, zelfs een heuse stormbaan (zie foto's hier en meer in fotoalbum)
Verder was er verkoop van popcorn, snoepzakjes, ijs, pizza en saté van de barbecue.

 

 

Dirk de Fotograaf stuurde van de binnentuin van de Wanne enkele foto's van bovenaf


  
  
Februari 2019 
In de binnentuin van de Wanne werd hard gewerkt om het plan van Esther Baart uit te voeren.
 
         
 
en ........ 
De viskoepel werd opnieuw geopend